Background image

Julkisen datan seminaari Helsingissä 7.4.2011

March 30th, 2011

Hallitus teki 3.3.2011 periaatepäätöksen julkishallinnon digitaalisten tietoaineistojen saatavuudesta. Tietoaineistojen tulee olla avoimesti saatavilla ja uudelleenkäytettävissä yhtenäisin, selkein ja kaikille tasapuolisin ehdoin. Periaatepäätös koskee ensisijaisesti sellaisenaan luovutettavissa olevia julkisia aineistoja, joiden käsittelyä ei lainsäädäntö rajoita.

Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Miten voidaan avaa julkisia tietoaineistoja? Julkinen data -seminaari torstaina 7. huhtikuuta 2011 Chydenia-talossa Helsingissä (Runeberginkatu 22-24) tarjoaa tietoa julkisten tietovarantojen avaamisesta eri näkökulmilta. Seminaari on tarkoitettu kaikille kuntien ja valtion tehtävissä toimiville tietopalveluiden päättäjille ja asiantuntijoille.

Tapahtuman järjestäjät ovat Flo Apps Oy ja Mysema Oy yhteistyössä Helsinki Regional Infosharen, Aalto Yliopiston Econ. osaston ja Talent Base Oy:n kanssa.

Tilaisuudessa esitellään mitä julkinen data on ja miten valtion periaatepäätöksellä pyritään edistämään julkisen hallinnon tietovarantojen saatavuutta ja käyttöä.

Tilaisuudessa tarjotaan konkreettisia esimerkkejä mitä avoimilla tietovarantojen avulla on saatu aikaiseksi meillä ja maailmalla. Samalla esitellään, kuinka Helsingin kaupungin aluesarjat -tilastotiedot julkaistiin avoimena tietona.

Tilaisuuden hinta on 75 € + alv.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Hans Garritzen
050 386 7238
hans.garritzen AT floapps.com

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest comments

Tapio Nurminen on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartta on vapaasti hyödynnettävissä, mutta lisenssiehdot kannattaa varmistaa Kuntaliitolta.

Arvi Leino on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartalle on latauslinkki. Onko kartta vapaasti hyödynnettävissä esim. CC By 4.0 käyttöluvalla? ht...