Background image

Kuinka hyödyntää pankkien WebServices-rajapintoja?

February 28th, 2018

Yksi kiitetyimmistä ominaisuuksista FloMembers-jäsenrekisterissämme on mahdollisuus päivittää maksutiedot koneellisesti pankkien WebServices-rajapintojen yli. Hyödynnämme siirrossa nykyään enimmäkseen avoimen lähdekoodin SEPA-kirjastoa, jonka jatkokehitykseen olemme hieman itsekin osallistuneet. Meillä on edelleen käytössä myös pari meidän luomaa PHP-luokkaa datan tuontiin Nordeasta ja Samlink-pankeista, mutta emme enää kehitä niitä.

Keräsimme pari vuotta sitten Google Spreadsheet -taulukoksi eri pankkien WS-rajapintadokumentaatiota. Ehkä siitä on hyötyä vielä jollekin toisellekin!

Yleistason dokumentaatio suomalaispankkien WS-toteutuksiin (PDF) löytyy puolestaan Finanssiala ry:n verkkosivuilta.

XML tag

WebServices-rajapintojen käyttöönotossa kuumottavin vaihe on aloitus. Ovatko avaimet oikeat, tuleeko pankin rajapinnasta oikea vastaus? Pankkijärjestelmien antamat virheilmoitukset ovat valitettavasti niin geneerisiä, ettei niistä ole käytännössä mitään apua vaan asiaa on kysyttävä pankkien tuesta.

Ongelmatilanteissa on aika lailla tuurista kiinni, millaista palvelua pankeista saa. Maksuliikenneihmiset ovat yleensä ihan osaavaa väkeä, mutta ainakin Nordeassa ja Danskessa heihin saa yhteyden vain puhelimitse ja pankit kyykyttävät soittajaa jonossa minuuttikaupalla.

Tarjolla on myös iSecuren kaupallinen tuote WS-datan tuontiin. iSecuren tarjoama API-rajapinta vaikuttaa mielenkiintoiselta idealta, etenkin jos tapahtumien siirto on satunnaista.

Kuva: https://www.flickr.com/photos/listingslab/3680472887/

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest comments

Tapio Nurminen on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartta on vapaasti hyödynnettävissä, mutta lisenssiehdot kannattaa varmistaa Kuntaliitolta.

Arvi Leino on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartalle on latauslinkki. Onko kartta vapaasti hyödynnettävissä esim. CC By 4.0 käyttöluvalla? ht...