Background image

Postia kansalle

October 19th, 2020

Sähköpostin läpimeno on massapostittajien suurin haaste. Onneksi viestien läpimenon tarkkailuun löytyy hyviä palveluja. Esittelen tässä artikkelissa niistä kolme.

MXToolbox

MX Toolbox logoTexasissa toimiva MXToolbox tarjoaa useita välineitä sähköpostin laadunvarmistukseen. Flo Apps Oy käyttää MXToolboxin peruspalvelua, joka tarkkailee lähetyksiin käyttämiemme IP-osoitteiden mainetta. Palvelu ilmoittaa, jos jokin osoitteista joutuu jonkin palvelun sulkulistalle. Tätä tapahtuu onneksi erittäin harvoin – viimeksi yksi IP-osoitteemme joutui blokkilistalle talvella 2020. Tällöin otamme yhteyttä kyseisen sulkulistan ylläpitäjään, kerromme että emme ole roskapostittajia ja pyydämme IP-osoitteemme poistoa sulkulistalta.

MXToolbox lähettää viikoittaisen koosteen IP-osoitteidemme laadusta. Yrityksen verkkosivusto tarjoaa myös työvälineitä muun muassa sähköpostien headerien tarkastamiseen.

Dmarcian

Otimme DMARC-standardin käyttöön kesällä 2018. Zipattuja XML-muotoisia DMARC-raportteja ei juurikaan viitsi avata manuaalisesti… Raporttien lukeminen onnistuu onneksi kätevästi Dmarcian-palvelussa. Lisäksi Dmarcian tarjoaa testereitä muun muassa DKIM-, SPF- ja DMARC-tietueiden tarkastamiseen.

Postmark

Postmark on yksi käyttämistämme sähköpostin välittäjistä.

Postmark airplane

Kesällä 2020 ryhdyimme käyttämään Postmarkin DMARC-raportointia. Postmark työstää yksittäisistä DMARC-raporteista kätevän viikoittaisen koosteen ja lähettää sen sähköpostilla. Palvelu on tehostanut DMARC-laaduntarkkailuamme merkittävästi.

Mikä parasta, Postmarkin viikoittainen kooste tarjoaa vinkkejä DNS-asetusten tarkastamiseen, jos esimerkiksi Return-Path -asetukset eivät ole optimaaliset. Koska käytämme useita sähköpostin välittäjiä, DNS-tietueita kertyy paljon ja on tavattoman kätevää, että Postmark tarkkailee näitä asetuksia koneellisesti.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest comments

Tapio Nurminen on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartta on vapaasti hyödynnettävissä, mutta lisenssiehdot kannattaa varmistaa Kuntaliitolta.

Arvi Leino on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartalle on latauslinkki. Onko kartta vapaasti hyödynnettävissä esim. CC By 4.0 käyttöluvalla? ht...