Background image

SLUSH 2014: yritteliäisyyttä ja unelmien toteuttamista

December 18th, 2014

Vuoden 2014 SLUSH-tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Puitteet olivat viimeisen päälle, mobiilisovellus helpotti aikataulutusta, yhteydet toimivat hyvin, ilmaisia juomia tarjoiltiin pitkin päivää, esiintyjät olivat nimekkäitä ja inspiroivia, ja iltakemut kruunasivat pitkät päivät.

Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin tapahtuman inspiroiva, yritteliäs ja itseluottamusta henkivä ilmapiiri. Innostuminen ja epäonnistuminen ovat ok, eivät häpeä. Jos ei uskalla innostua ja mokata, ei uskalla yrittää, ei kehity eikä voi saavuttaa mitään. Työyhteisössä, jossa mokaaminen on tehty turvalliseksi ja sallituksi, viihdytään, opitaan ja ollaan tuotteliaampia.

Koneen entinen pääjohtaja Matti Alahuhta kiteytti johtamisen ja työilmapiirin vaikutuksen luovuuteen ja sitoutumiseen – ajatuksia, jotka eivät yksinkertaisuudestaan huolimatta ole aina itsestäänselvyyksiä. Kiire ei auta ketään, kuunteleminen on johtajalle tärkeämpää kuin puhuminen, avoin keskustelu tuottaa sitoutumista ja ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara, kertoi Alahuhta.

Toinen asia, joka jäi vahvasti mieleen, oli se, miten iso merkitys esiintymistaidolla ja itseluottamuksella on uskottavuudelle. SLUSH100 pitch -kilpailun voitti Enbrite.ly, mutta mielestäni Cosmethicsin perustaja Katariina Rantanen oli finalisteista esiintyjänä vakuuttavin ja Cosmethics tuotteena kuluttajan näkökulmasta mielenkiintoisin. Myös NASA-astronautti Leland Melvinin upeilla kuvilla höystetty inspiraatiopuheenvuoro periksiantamattomuudesta teki vaikutuksen.

Linda Liukas oli sekä esiintyjänä että tarinankertojana omaa luokkaansa. Myös tytöt ja naiset saavat innostua koodaamisesta. Liukas on elävä osoitus siitä, että tyttömäisyyskin on ok eikä sen välttämättä tarvitse vähentää uskottavuutta. Liukas työstää parhaillaan lastenkirjaa Hello Ruby, jossa koodauksen mahdollisuudet tehdään ymmärrettäviksi ja houkutteleviksi leikkimielisyyden kautta. Lasten vanhemmat pitävät tietokoneita usein uhkana kun taas lapset suhtautuvat tietokoneisiinkin luontaisen uteliaasti. Liukkaan mukaan tietokoneella puuhailuun voisi tutustua yhdessä ja nähdä esimerkiksi koodaamisen yhtenä välineenä itseilmaisulle.

Tapahtumassa esiteltiin lukuisia hienoja hankkeita. Supercellin ja Rovion yhteistyönä toteuttama Kalevala-aiheinen elokuvatrilogia juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Trilogian ensimmäinen elokuva Iron Danger julkaistaan juhlavuonna 2017. Tapahtuma tarjosi myös käytännön vinkkejä esimerkiksi rahoituksen hankkimiseksi omien ideoiden toteuttamiseen sekä siihen, miten testataan oman tuotteen menestymistä.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest comments

Tapio Nurminen on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartta on vapaasti hyödynnettävissä, mutta lisenssiehdot kannattaa varmistaa Kuntaliitolta.

Arvi Leino on Vuoden 2013 kuntakartta SVG-muodossa

Kartalle on latauslinkki. Onko kartta vapaasti hyödynnettävissä esim. CC By 4.0 käyttöluvalla? ht...